Eko uzgoj

Gospodarstvo Mlinski kamen bavi se eko uzgojem goveda i svinja, čime se doprinosi održivom gospodarenju prirodnim resursima (čuva plodnost tla, floru i faunu, vode i atmosferu), zabranjuje primjenu kemijskih agrocida, umjetnih mineralnih gnojiva i drugih agrokemikalija, omogućava vraćanje ravnoteže u prirodu te time čuva biološku raznolikost.

Tradicionalan način uzgoja stoke podrazumijeva kretanje na otvorenom, ispašu, rast u skladu s prirodnim ritmom te domaću eko prehranu. Takvim uzgojem dobivamo meso posebnog okusa, najbolje kvalitete, odlikuje ga visok udio bjelančevina, vitamina, minerala te nizak udio kolestorola i masti.

Ekološki proizvedeno meso i mlijeko se prerađuju u vlastitoj sirani i pogonu za preradu mesa. Prilikom proizvodnje sireva i mesnih proizvoda ne koriste se nikakvi nepotrebni umjetni aditivi i GMO pa naši proizvodi imaju karakteristike eko proizvoda.

Osim sira i svježeg mesa u svojoj ponudi nudimo mliječne prerađevine u obliku svježeg mlijeka, sira i vrhnja, sira od kuhanog mlijeka (dimljeni i nedimljeni), punomasnog sira (trapist), jogurta, kiselog mlijeka, maslaca i kajmaka. Od mesa (teletina, junetina, svinjetina) proizvodimo šunku, slaninu, banijsku kobasicu, salamu „Mlinski kamen“, mast i čvarke.
Sirevi i mesni proizvodi dio su branda Mlinski kamen koji njeguje proizvodnju ekološki
uzgojene hrane, proizvodnju zelene energije i ekološko osviješteno ugostiteljstvo.

Uz fine sireve i ukusno meso, nudimo svježe povrće iz našeg eko povrtnjaka: rajčice, paprike, luk, češnjak, mrkvu, krumpir, celer, peršin i grah. Svi proizvodi iz povrtnjaka su sezonski uzgojeni i ubrani, što doprinosi kvaliteti i okusu te upotpunjuje gastronomski doživljaj.